2142 Nagytarcsa, Ganz Ábrahám utca 4/2

info@komponent.hu

Előregyártás gépek

HomeElőregyártás gépek

A betonelem előregyártási folyamathoz rengeteg különböző gép szükséges, amelyekkel szemben jogos elvárás, hogy ne csak egyenként legyenek hosszútávon, hogy úgy mondjuk, betonbiztosan megbízhatóak, de rendszerként is hibátlanul működjenek. A Komponent a piacvezető Elematic gépeivel pontosan ezt kínálja: egy összehangolt rendszert, amelyre rábízhatja magát és betonelem előregyártó üzemét.

Az előregyártott beton olyan építőipari termék, amelyet beton újrafelhasználható formába öntésével állítanak elő, azután ellenőrzött környezetben kikeményítenek, az építkezésre szállítanak és a helyére emelnek. A helyben öntött beton alternatívája.

 

Az előregyártás kiválóan alkalmas nagyszámú azonos alkatrész előállítására. Kiemelkedő előnyei közé tartozik, hogy egy előregyártott üzemben tökéletesen kontroll alatt tartható, folyamatosan ellenőrizhető az anyagminőség és a kivitelezés. Továbbá a betonelem előregyártó üzemekben használt formák több száz/ezer alkalommal újrafelhasználhatók, mielőtt ki kellene cserélni őket.

 

Az előregyártott betonszerkezet elemei közé tartoznak a lábazatok, gerendák, oszlopok, falpanelek vagy a válaszfalak. A szendvicspanelek különösen érdekes termékek: bár ezekre általában az épület „burkolataként” gondolnak, úgy is megtervezhetők, hogy az épület szerkezeti rendszerének részeként is szolgáljanak, így a külső síkokban nincs szükség gerendákra és oszlopokra. Energiahatékonyságuk és esztétikai sokoldalúságuk mellett kiváló zajcsillapítás és kiemelkedő tartósság jellemzi ezeket.

 

A rendkívüli erősség és szilárdság mellett minden elemnél kiemelendő, mennyivel gyorsabb építést tesznek lehetővé, mint bármely más építőipari megoldás.

A Komponent a legendás Elematic gépeit ajánlja megvételre. A cég a hatvanas években történt felfutása óta megkerülhetetlen a betonelem előregyártás gépek nemzetközi színterén. A finn vállalatnál mindent terveznek és gyártanak, amire szüksége lehet az előregyártott beton iparnak a gépektől kezdve a különféle berendezéseken keresztül a szoftverekig.

Az Elematic E9-es termékei közé sorolható az automata zsaluzó, amely a teljes zsaluzási folyamatnak minden lehetséges funkcióját ellátja, az előkészítéstől a zsaluzás befejezéséig. Tehát onnantól kezdve, hogy elemeire bontja a zsaluzatot, az öntőasztalra nyomtatja a zsaluzási tervet és megolajozza az asztalt, azon keresztül, hogy a már említett tervnek megfelelően kihelyezi az aktív vagy passzív tárolóból az éppen szükséges zsaluelemeket, odáig, hogy az elemeket meg is olajozza. Mindezt tökéletesen automatizáltan teszi, ami erőteljesen csökkenti a költséges és időrabló hibázás lehetőségét.

A Komponent kínálatában az Elematic E9 betonelem előregyártás gépei is megtalálhatóak.

Ezek közé tartozik a Comcaster betonöntő gép, az E9 érlelő kamra, az E9-es öntőágy, az E9-es sikló, az E9 simító gép, illetve a panelek, födémek, gerendák mozgatásában szerepet játszó emelőbilincs és emelőgerenda.

TELEPHELYÜNK

2142 Nagytarcsa, Ganz Ábrahám utca 4/2
info@komponent.hu


    Mit lát a képen? captcha

    Kövessen minket